Gyalogtúráink során felkeressük Erdély legjelentősebb természeti látnivalóit, hegycsúcsait, különleges természeti csodáit. Erdély összes régiójába vezetünk gyalogtúrákat. Kérjen konkrét ajánlatot az Önök gyalogtúrájához! Írja meg nekünk, hogy hány napra, hány fővel és hova szeretnének bakancsos túrára jönni, és mi Megszervezzük az Önök kirándulását! Tekintse meg az egy hetes gyalogtúra ajánlatunkat, amelyben Erdély kedvelt kirándulóhelyeire kalauzoljuk el a túrázni vágyó utasainkat.

Egy hetes gyalogtúra Erdélyben

Árajánlat

Kérjen ajánlatot munkatársunktól az utazas@iranyerdely.hu email címen. Írja meg, hogy honnan, hány fővel és melyik programra szeretnének utazni. Ez alapján munkatársunk elkészíti az Önök személyre szabott ár- és programajánlatát. Az utazás ára függ a csoport létszámától, az indulási helyszíntől és a választott programtól.

40 fő feletti csoport esetén az utazás két fő részére díjtalan. 40 fő alatt 1 fő részére díjtalan.


Programajánlat

1. nap
Vársonkolyos: Körös áttörésnél rövid gyalogtúra.
Király-hágó: megállunk „Erdély kapujában”, fenn a királyhágón.
Tordai-hasadék: gyalogtúra Erdély egyik legkülönlegesebb természeti látnivalójánál.
Érkezés az UNESCO felvételi listáján szereplő Torockóra az esti órákban. Szállás elfoglalása és vacsora. Elhelyezés magánpanzióban.
2. nap
Reggeli, majd irány a csúcs.
A Székely-kő megmászása. Meredek sziklafalon haladunk fel a Székely-kő 1129 méter magas csúcsához. Lefele a hegyről átmegyünk Torockószentgyörgyre, ahol a Thorockay család középkori lovagvárának a romjaihoz látogatunk el.
Délutáni szabadprogram keretében ismerkedés Torockóval, a torockói emberekkel és a híres torockói népviselettel a falu központjában található Néprajzi Múzeumban, több magánmúzeumban és a főtéri ivókban.
Este tábortűz a szálláson.
Szállás és vacsora Torockón.
3. nap
Reggeli, majd egy lazább pihentetőbb napot tartunk.
Torda: városnézés és sóbánya látogatás (az újonnan elkészült látogató és szabadidő központ megtekintése a tordai sóbányában).
Marosvásárhely: Főtér, Kultúrpalota, szabadprogram, vásárlás.
Marosvécs: Kemény-kastély, utolsó tulajdonosa Kemény János (1903-1971) író 1926-ban itt alakította meg az “Erdélyi Helikon” nevű irodalmi társaságot, amely a kastélyban tartotta összejöveteleit.  Itt helyezték örök nyugalomra Wass Albert hamvait is.
Érkezés a Kelemen-havasok lábainál fekvő, Maros parti Galonyára a Kemény-család egykori vadászházába este. Szállás elfoglalása és vacsora. Elhelyezés turistaházban, többágyas közös fürdős szobákban.
4. nap
Reggeli, majd irány az Istenszéke!
Szállásunktól túra az 1380 méter magas Isten székéhez. Wass Albert kedvenc hegye, a Kelemen-havasokban. Gyakran gyalogolt fel ide és a gyönyörű havasok látványa megihlette az írót.  Legkedveltebb regénye a Funtinelli boszorkány itt játszódik.
Szállás, vacsora Galonyán.
5. nap
Reggeli, majd indulás a Székelyföld irányába.
Gyalogtúra Székelyföld legkülönlegesebb természeti látnivalóinál a Gyilkos-tónál és a Békás szorosban.
Marosfő: gyaloglás a Maros-forrásához.
Csíksomlyói búcsújáróhelyre látogatunk el, ahol megtekintjük a csodatevő Mária szobrot, majd a Kereszt-úton felmászunk a Kis-Somlyó hegyre (Salvator Kápolna, Szenvedő Jézus Kápolna), ezután a "nyeregbe" megnézzük a Makovecz Imre által tervezett szabadtéri kápolnát (Hármas-halom). Megkóstoljuk a híres csíksomlyói borvizet.
Érkezés a Hargita-hegységbe található szállásunkra az esti órákban. Vacsora és szállás Hargitafürdőn.
 
6. nap
Reggeli, majd indulás a csúcsra.
Egész napos túra a székelyek szent hegyének a csúcsához, a Madarasi Hargitára (1800 méter).
Este tábortűz és nyársalás a szálláson, Hargitafürdőn.
7. nap
Reggeli, utána indulás vissza Magyarország irányába.
Székelyudvarhely megismerése (Főtér, Emlékezés parkja, Orbán Balázs szobra, Vasszékely szobor, Vármegyeháza, református kollégium).
Szejkefürdő: Orbán Balázs sírja és a szabadtéri Székelykapu Múzeum.
Korondon, Székelyföld fazekas központjában vásárlás a híres kirakodóvásárban.
Farkaslaka: Tamási Áron sírja és a Trianon-emlélkmű.
Érkezés haza az esti órákban.