Kalotaszegi programunkat azoknak ajánljuk, akik csak egy-két éjszakás utazásra jönnek, ezért a kalotaszegi vidéket választják. Egy kalotaszegi utazás keretében, lehetőség nyílik megismerni egy olyan különleges néprajzi tájegységet, ahol a Székelyföld után Erdély második legnagyobb számú magyar közössége él. Kalotaszeg népművészete messze földön híres. A 'Cifra kalotaszegi' népviselet és varrottasok világhírűek. De ugyanilyen gazdag a vidék néptánc és népzenei hagyományokban. Élményekben gazdag utazást nyújt Kalotaszeg az ide látogatóknak. Látogassa meg Ön is a kalotaszegi 'cifra magyarokat'!

Három nap Kalotaszegen

Árajánlat

Kérjen ajánlatot munkatársunktól az utazas@iranyerdely.hu email címen. Írja meg, hogy honnan, hány fővel és melyik programra szeretnének utazni. Ez alapján munkatársunk elkészíti az Önök személyre szabott ár- és programajánlatát. Az utazás ára függ a csoport létszámától, az indulási helyszíntől és a választott programtól.

40 fő feletti csoport esetén az utazás két fő részére díjtalan. 40 fő alatt 1 fő részére díjtalan.


Programajánlat

1. nap
Nagyvárad nevezetességeinek a megtekintése (püspöki székesegyház, kanonok sor, Szent László szobra, Püspöki palota, belváros, Ady Múzeum).
Király-hágó: Erdély kapuja.
Csucsa: Boncza-kastély, Ady emlékszoba.
Sebesvár: középkori lovagvár maradványainak megtekintése.
Bánffyhunyad: a kalotaszegi stílusú, kora-középkori református templom megismerése, és a református lelkész, Kalotaszegről szóló előadásának meghallgatása.
Szállás elfoglalása és vacsora Kalotaszenkirályon. Ismerkedés a faluval. Szállás Kalotaszentkirály vendégszerető magyar családjainál.
2. nap
Reggeli.
Kőrösfő: templomdomb, Vasvári Pál emlékhely, vásárlás a helyi népművészeti kirakodóvásárban.
Kolozsváron városnézés: Szent Mihály templom, Mátyás király lovas szobra, Mátyás szülőháza, Bocskai szülőháza, Brassai Gimnázium, Ortodox katedrális, Farkas utcai református templom, Református Kollégium, Szent György lovas szobra, Szabó-bástya, Babes-Bolyai Tudományegyetem.
A gyönyörű környezetben fekvő Szamos-völgyében, a Tárnica-tó és a Meleg-Szamos-tó melletti úton végigmenve jutunk a Bélesi tóhoz (melynek mélyén nyugszik Vasvári Pál, az 1848-49-es szabadságharc hőse).
Szállás és vacsora Kalotaszentkirályon. Vacsora után kalotaszegi folklór estet tartunk, amin bemutatják a híres kalotaszegi népviseletet, egy zenés-táncos est keretében.
3. nap
Reggeli, majd indulás Magyarország irányába.
A váralmási vár romjai mellett elhaladva Zilahra utazunk: Wesselényi-szobor, Wesselényi kollégium, ahol Ady végezte gimnáziumi tanulmányait. 
Érmindszent (Ady Endre szülőfaluja):Ady-kúria és a múzeummá alakított szülőháza.
Nagykároly: Károlyi-kastély.
Határátkelés Vállajnál, érkezés haza az esti órákban.