Kalotaszegi programunkat azoknak ajánljuk, akik csak egy-két éjszakás utazásra jönnek, ezért a kalotaszegi vidéket választják. Egy kalotaszegi utazás keretében, lehetőség nyílik megismerni egy olyan különleges néprajzi tájegységet, ahol a Székelyföld után Erdély második legnagyobb számú magyar közössége él. Kalotaszeg népművészete messze földön híres. A 'Cifra kalotaszegi' népviselet és varrottasok világhírűek. De ugyanilyen gazdag a vidék néptánc és népzenei hagyományokban. Élményekben gazdag utazást nyújt Kalotaszeg az ide látogatóknak. Látogassa meg Ön is a kalotaszegi 'cifra magyarokat'!

Kolozsvári hétvége diákoknak

Árajánlat

Kérjen ajánlatot munkatársunktól az utazas@iranyerdely.hu email címen. Írja meg, hogy honnan, hány fővel és melyik programra szeretnének utazni. Ez alapján munkatársunk elkészíti az Önök személyre szabott ár- és programajánlatát. Az utazás ára függ a csoport létszámától, az indulási helyszíntől és a választott programtól.


40 fő feletti csoport esetén az utazás két fő részére díjtalan. 40 fő alatt 1 fő részére díjtalan.


Programajánlat

1. nap
Nagyvárad nevezetességeinek a megtekintése (püspöki székesegyház, kanonok sor, Szent László szobra, Püspöki palota, belváros, Ady Múzeum).
Király-hágó: Erdély kapuja.
Bánffyhunyad: a kalotaszegi stílusú, kora-középkori református templom megismerése, és a református lelkész, Kalotaszegről szóló előadásának meghallgatása.
Kőrösfő: templomdomb, Vasvári Pál emlékhely, vásárlás a helyi népművészeti kirakodóvásárban.
Érkezés Erdély fővárosába Kolozsvárra az esti órákban. Szállás elfoglalása és vacsora.
2. nap
Reggeli, majd ismerkedés Erdély fővárosával.
Kolozsváron városnézés: Szent Mihály templom, Mátyás király lovas szobra, Mátyás szülőháza, Bocskai szülőháza, Brassai Gimnázium, Ortodox katedrális, Farkas utcai református templom, Református Kollégium, Szent György lovas szobra, Szabó-bástya, Babes-Bolyai Tudományegyetem.
Zilah: Wesselényi-szobor, Wesselényi kollégium, ahol Ady végezte gimnáziumi tanulmányait. 
Érmindszent (Ady Endre szülőfaluja):Ady-kúria és a Múzeummá alakított szülőháza.
Nagykároly: Károlyi-kastély. Határátkelés Vállajnál, érkezés haza az esti órákban.