Téli útjainkat azoknak a csoportoknak ajánljuk, akik télen is szeretnek kimozdulni otthonról, és egy felejthetetlen havasi utazásra indulnának a hóval borított Hargita hatalmas fenyvesei közé. Lovasszánozás erdei utakon, közben forralt borozás, pálinkázás, jéggé fagyott vízesések felkeresése, kirándulások a mesés Székelyföld téli világában, hagyományos székely disznóvágás. Ezt nyújtja Önnek a téli utazásunk. Próbálja ki!

Tél a havasokban

Árajánlat

Kérjen ajánlatot munkatársunktól az utazas@iranyerdely.hu email címen. Írja meg, hogy honnan, hány fővel és melyik programra szeretnének utazni. Ez alapján munkatársunk elkészíti az Önök személyre szabott ár- és programajánlatát. Az utazás ára függ a csoport létszámától, az indulási helyszíntől és a választott programtól.

40 fő feletti csoport esetén az utazás két fő részére díjtalan. 40 fő alatt 1 fő részére díjtalan.Programajánlat

1. nap
Folyamatos utazás Székelyvarságig, 2-4 óránkénti rövid pihenőkkel
2. nap
Érkezés péntek reggel a Hargita és a Görgényi-havasok völgyében, gyönyörű havasi környezetben található szállásunkra, Székelyvarságra. Szállás elfoglalása, majd rövid pihenő, mosdás, átöltözés után, a pálinkaosztással kezdetét veszi a disznóvágás a csoport részvételével. Megismerkedünk a hagyományos székely disznóvágási szokásokkal.
Majd egy mesébe illő lovas-szánozás következik a havas erdőkben. Szekéren elmegyünk a jéggé fagyott Csorgókő-vízeséshez.
Hazafele ellátogatunk Székelyvarság központjába, ahol megtekintjük, Uz Bence sírját, sétálunk a kicsiny székely házak mesés világában, ismerkedünk a székelyvarsági ivókkal.
Este disznótoros, ami után táncház kezdődik, melynek része a helyi székely népviselet bemutatása, majd batyus bál a helybéli székelyekkel közösen (igény esetén).
Vacsora és szállás Székelyvarságon, kétágyas fürdőszobás szobákban.
3. nap
Reggeli, majd a Gyergyói-medence meglátogatása.
A Hargita mentén haladva eljutunk a különleges földrajzi fekvésű Gyergyói-medencéhez.
A befagyott Zeteváralji víztározónál megállunk.
Gyergyószentmiklóson rövid városnézés (vásárlás, pénzváltás lehetőség).
Gyilkos-tó meglátogatása. Itt szabad program a befagyott tó körül, evés-ivás a part menti sütödékben. Utána séta a Pokol torkába a Békás-szorosnál, ami egyedülálló látványt nyújt télen a sziklafalakról lelógó többméteres jégcsapoknak és jéggé-fagyott vízeséseknek köszönhetően. Vacsora és szállás Székelyvarságon.
4. nap
Reggeli, majd indulás Magyarország irányába.
Székelyudvarhely főterének a meglátogatása.
Szejkefürdő: Orbán Balázs sírja és a Székelykapuk.
Farkaslakán Tamási Áron sírjánál emlékezünk meg az íróról.
Korondon, Székelyföld fazekas központjában vásárlás a híres kirakodóvásárban.
Érkezés haza az esti órákban.