Torockói útjainkat azoknak a csoportoknak ajánljuk, akik Erdélynek a központját keresik fel. A csodaszép, hangulatos Torockó nagyszerű kiindulópont az Erdélyi-medence legjelentősebb történelmi városainak (Kolozsvár, Torda, Gyulafehérvár, Nagyenyed) és Erdély leglátogatottabb természeti csodájának, a Tordai-Hasadéknak a felkeresésére. De önmagában Torockó is egy kiemelkedő turisztikai célpont Erdélyben, egységes fehér házaival és a falu fölé magasodó Székely-kővel. Egyedülálló hangulat és kiváló gasztronómiai élmény várja az ide látogató kirándulókat.

5 nap Torockón

Árajánlat

Kérjen ajánlatot munkatársunktól az utazas@iranyerdely.hu email címen. Írja meg, hogy honnan, hány fővel és melyik programra szeretnének utazni. Ez alapján munkatársunk elkészíti az Önök személyre szabott ár- és programajánlatát. Az utazás ára függ a csoport létszámától, az indulási helyszíntől és a választott programtól.

40 fő feletti csoport esetén az utazás két fő részére díjtalan. 40 fő alatt 1 fő részére díjtalan.Programajánlat

1. nap
Nagyvárad nevezetességeinek a megtekintése (püspöki székesegyház, kanonok-sor, Szent László szobra, Püspöki palota, belváros).
Király-hágó: megállunk „Erdély kapujában”, fenn a királyhágón.
Bánffyhunyad: a kalotaszegi-stílusú, kora középkori református templom meglátogatása, és a református lelkész Kalotaszegről szóló előadásának maghallgatása.
Érkezés az UNESCO felvételi listáján szereplő Torockóra az esti órákban. Szállás elfoglalása és vacsora. Elhelyezés panzióban.
2. nap
Reggeli, majd irány a csúcs.
A Székely-kő megmászása.
Délutáni szabadprogram keretében ismerkedés Torockóval, a torockói emberekkel és a híres torockói népviselettel a falu központjában található Néprajzi Múzeumban, több magánmúzeumban és a főtéri ivókban.
Este tábortűz a szálláson.
Szállás és vacsora Torockón.
3. nap
Reggeli, majd indulás Gyulafehérvár irányába.
Séta a torockószentgyörgyi vár romjaihoz.
Nagyenyeden városnézés: vár, Bethlen Kollégium, barokk katolikus templom.
Gyulafehérvár: városnézés az Erdélyi Fejedelemség gazdagon virágzó fővárosába. (Vár, Szent Mihály püspöki székesegyház, Hunyadi János szarkofágja), szabad program a városban.
Szállás és vacsora Torockón.
4. nap
Reggeli, majd irány a hasadék és sóbánya.
Tordai-hasadék: gyalogtúra Erdély egyik leglátványosabb természeti látnivalójához.
Torda: városnézés és sóbánya látogatás (az újonnan elkészült látogató és szabadidő központ megtekintése a tordai sóbányában).
Kolozsváron városnézés: Szent Mihály templom, Mátyás király lovas szobra, Mátyás szülőháza, Bocskai szülőháza.
Szállás és vacsora Torockón.
5. nap
Reggeli, majd indulás haza az Aranyos-völgyében a Bihar-hágón keresztül.
Rozsda szakadék: rövid gyalogtúra egy különleges természeti jelenséghez.
Nagyszalonta: Arany János szülővárosa. Látnivalók: Csonka-torony, Arany János Emlékmúzeum, főtér, református templom.
Kiskohi Medve-barlang, Erdély leglátványosabb cseppkőbarlangja.
Érkezés haza az esti órákban.