Ezt az utazást azoknak a csoportoknak ajánljuk, akik Erdély leglátogatottabb turisztikai célpontjai helyett egy rendhagyó utazásra vállalkoznak a Vaskapu vadregényes vidékére. Turisták által ritkábban látogatott, de rengeteg különleges élményt tartogató utazás ez, különleges hajókázással a Vaskapu hatalmas sziklafalai közt, hegyi vasutazással vad rengetegekben és egy különleges gyöngyszem, Herkulesfürdő felkeresésével. Ha kedvelik a különleges kalandokat, akkor itt a helyük!

Négy nap a vadregényes Vaskapunál

Árajánlat

Kérjen ajánlatot munkatársunktól az utazas@iranyerdely.hu email címen. Írja meg, hogy honnan, hány fővel és melyik programra szeretnének utazni. Ez alapján munkatársunk elkészíti az Önök személyre szabott ár- és programajánlatát. Az utazás ára függ a csoport létszámától, az indulási helyszíntől és a választott programtól.

40 fő feletti csoport esetén az utazás két fő részére díjtalan. 40 fő alatt 1 fő részére díjtalan.
Programajánlat

1. nap
Arad: városnézés, Szabadság-szobor, szabadprogram, pénzváltás a belvárosban.
Vinga: a bánsági bolgárok faluja. (Bolgár katedrális).
Temesváron városnézés (Dómtemplom, Püspöki Palota, Forradalom Múzeuma (filmvetítéssel), Dózsa emlékmű, Opera, ortodox katedrális, Hunyadi vár), majd vásárlás és szabadprogram a belvárosban.
Szállás: Temesváron magyar szállodában. Vacsora után zenés-táncos folklór program, ahol betekinthetést nyerhetnek a Bánság népi szokásaiba, népzenéibe, néptáncaiba.
2. nap
Reggeli, majd elindul a csoport az Al-Duna térségébe a vadregényes Vaskapuhoz.
Oravicabánya: a Bánság bányászatának hajdani központja. Városnézés, majd egy különleges hegyi vonatozás következik Anina és Oravicabánya közötti csodálatos vidéken, a „bánáti Semmeringen”
Végig megyünk a Duna legszebb részén Új-Moldovától Orsováig, a hajdani Széchenyi út fölött. Út közben megtekintjük a Zsigmond király által épített László várat, és a szemközti oldalon, mára a vízben álló Galambóc várát, a sziklába vájt Baross Gábor emléktáblát, Trikule várát és a Drankó vár megmaradt romjait. Dunatölgyesnél megállunk és a vállalkozó kedvű utasokkal felmászunk a Kazán-szoros fölé emelkedő sziklára, ahonnan szédítő látványt nyújt az alattunk 500 méterrel kanyargó Duna látványa. Majd elhaladunk a Kis- és Nagy-Kazán-szorosok mellett, ahol a Duna a legkeskenyebb és legmélyebb, ezért nehezen hajózható, és látjuk még Decebál dák király sziklába vájt hatalmas szobrát (40 méter magas, 25 méter széles).
Szállás, és vacsora a Kazán-szoros közelében, a Duna-partján.
3. nap
Reggeli, majd egy vadregényes hajóútra indulunk Orsovától a Kazán-szorosba az Al-Dunán, a Vaskapu hatalmas sziklás hegyei között (Kis- és Nagy-Kazán-szoros, Decebál emlékmű). Délután Orsovára, a történelmi Magyarország legdélebbi városába megyünk.
Orsova: (itt ásták el a magyar Szent Koronát 1849-ben). Városnézés, séta a Duna-parton, a Szent Korona emléktábla megtekintése a Római Katolikus templomban, szabadprogram.
Szörényvár: A Vaskapu-erőmű megtekintése.
Szállás, és vacsora a Kazán-szoros közelében, a Duna-partján.
4. nap
Reggeli, majd irány Magyarországra irányába.
Herkulesfürdő: a Monarchia korabeli fényűző fürdőváros felkeresése, séta az egykori díszes fürdő és szálló épületek, pavilonok között. A Herkules-szobor megtekintése. Igény esetén fürdés a gyógyhatású vizek valamelyikében.
Karánsebesen áthaladva felidézzük Petõfi Sándor 1849. ápr. 17.-én itt írt, A székelyek című versét.
Lugos: Itt született 1883-ban Lugosi Béla és itt töltötte gyermekkora egy részét Teller Ede fizikus.
Buziásfürdõ, rövid séta Deák Ferenc kedvenc üdülőhelyén.
Érkezés haza az esti órákban.