Ezt az utazást, azoknak a csoportoknak ajánljuk, akik Dél-Erdély és az erdélyi Szászföld látnivalóival szeretnének megismerkedni. Utazásunk során felkeressük az egykoron félmilliós erdélyi szász közösség hangulatos középkori városait, falvait, erődtemplomait. Ellátogatunk Dél-Erdély legfontosabb magyar történelmi emlékhelyeire: Arad, Vajdahunyad, Déva és felkeressük az Erdélyi-Kárpátok legmagasabb hegyeit is: Fogarasi-Havasok, Bucsecs. Felejthetetlen múlt, egyedülálló környezet, vendégszerető magyar szállásadók, mindez együtt egy élménygazdag utazást eredményez!

Öt napos szászföldi kirándulás

Árajánlat

Kérjen ajánlatot munkatársunktól az utazas@iranyerdely.hu email címen. Írja meg, hogy honnan, hány fővel és melyik programra szeretnének utazni. Ez alapján munkatársunk elkészíti az Önök személyre szabott ár- és programajánlatát. Az utazás ára függ a csoport létszámától, az indulási helyszíntől és a választott programtól.


40 fő feletti csoport esetén az utazás két fő részére díjtalan. 40 fő alatt 1 fő részére díjtalan.
Programajánlat

1. nap
Arad nevezetességeinek a megtekintése (belváros, Szabadság-szobor). 
Máriaradna: katolikus kegytemplom megtekintése.
Marosillye: Bethlen Gábor fejedelem szülőháza.
Déva: kabinos felvonóval felmegyünk „Magos Déva várához”.
Érkezés Csernakeresztúrra az esti órákban. Szállás elfoglalása és vacsora. Elhelyezés a falu vendégházaiban, falusi turizmus keretében.
2. nap
Reggeli, majd indulás tovább a Szászföldre.
Nagyszeben: Szászföld egykori központja. A gyönyörűen felújított belváros megtekintése (2007-ben Európa kulturális fővárosa).
Fogarasi-Havasok: A Transzfogarasi átkelőn felmegyünk a több mint 2000 m magasságban fekvő Bilea-tóhoz.
Fogaras: Középkori reneszánsz várkastély.
Érkezés Négyfaluba az esti órákban. Szállás elfoglalása és vacsora. Elhelyezés a falu vendégházaiban, falusi turizmus keretében.
3. nap
Reggeli, majd egy szászföldi barangolás következik.
Szinaja: a Déli Kárpátokon át kilépve Erdélyből ellátogatunk Európa egyik legszebb királyi rezidenciájához, a Peles-kastélyhoz.
Törcsvár: Drakula gróf romantikus várkastélya.
Keresztényfalva: a remek állapotban helyre hozott középkori szász erődtemplom megtekintése.
Brassó: Főtér, Fekete templom, régi városháza, sétáló utca.
Csángó-est Négyfaluban , ahol megismerkedünk a barcasági csángók kultúrájával, zenéjével, táncaival, végül pedig egy búcsú bulin köszönünk el csángó szállásadóinktól. Szállás és vacsora Négyfaluban.
4. nap
Reggeli, majd tovább ismerkedünk Szászfölddel.
Prázsmár: Az UNESCO Világörökség részéhez tartozó középkori szász erődtemplom megtekintése.
Kerc: A minorita kerci apátság romjaihoz látogatunk el.
Gyulafehérvár: városnézés az Erdélyi Fejedelemség gazdagon virágzó fővárosába. (Vár, Szent Mihály püspöki székesegyház, Hunyadi János szarkofágja), szabad program a városban.
Érkezés Csernakeresztúrra az esti órákban. Szállás elfoglalása és közös vacsora, majd néptáncbemutatóval egybekötött búcsúbuli.
5. nap
Reggeli, majd elindulunk hazafele.
Vajdahunyad: az építészeti különlegességnek számító Hunyadi-vár megtekintése.
Solymosvár: rövid gyalogtúra a hegytetőn álló középkori végvár romjaihoz.
Ópálos: ellátogatunk a Monarchia-korabeli híres borvidékre. Pincelátogatás, ahol lehetőség van vásárolni ménesi bort, illetve rendelhet a csoport külön borkóstolót, vacsorával, amelynek ára 5000 forint. Megvásárolható a különleges ménesi vörös aszú.
Érkezés haza este.