Ezt az utazást azért tettük be kínálatunkba, mert sokaknak nincs lehetőségük nagyobb lélegzetvételnyi, több napos utazásra vállalkozni. Őket egy 'Partiumi hétvégére' invitáljuk a történelmi Bihar vármegyébe. Mindössze egy hétvége, de felejthetetlen emléket kínál a századeleji hangulatú 'Kőrös parti Párizs', Nagyvárad és környéke.

Partiumi hétvége

Árajánlat

Kérjen ajánlatot munkatársunktól az utazas@iranyerdely.hu email címen. Írja meg, hogy honnan, hány fővel és melyik programra szeretnének utazni. Ez alapján munkatársunk elkészíti az Önök személyre szabott ár- és programajánlatát. Az utazás ára függ a csoport létszámától, az indulási helyszíntől és a választott programtól.

40 fő feletti csoport esetén az utazás két fő részére díjtalan. 40 fő alatt 1 fő részére díjtalan.


Programajánlat

1. nap
Majd végigutazunk a Partiumon Erdély határához, a Király-hágóra.
Király-hágó: Erdély kapuja, rövid kirándulás, szabadprogram.
Csucsa: Boncza-kastély, Ady emlékszoba.
Vársonkolyos: A Körös áttörése, rövid gyalogtúra, piknik.
Nagyvárad: belváros megtekintése. Az egykori nyüzsgő szellemi, kulturális központ legjelentősebb épületei közt sétálva felidézzük a Monarchia-korabeli Váradot: Sas Palota, Városháza, Sétáló utca, EMKE Kávéház, Színház, Holnaposok szoborcsoportja, Ady Endre szobra, Ady Múzeum.
Szállás elfoglalása és vacsora Nagyváradon.
2. nap
Reggeli, majd a Partium további nevezetességeivel ismerkedünk.
Nagyvárad: Vár, Püspöki Székesegyház, Kanonok-sor, Szent László szobra, Püspöki palota.
Nagyszalonta: Arany János Emlékmúzeum, Főtér, Kossuth Lajos-Bocskai István-Arany János szobra, Városháza, Református templom.
Cséffa: Piknik és séta a halastavak környékén.
Határátkelés, érkezés haza az esti órákban.